Natuurwinkel Kalijn in Mol
Zoek je product
Zoekterm(en)

Zoeken
Volledig assortiment
Yogiman - 15 cm
Yogiman - 15 cm
0 Reviews | Review toevoegen

Weeping buddha - Yogiman - Orang Malu

Artikelnummer

ESO141-7 

€ 18,95
Prijs per stuk

Voorraad : 1

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

Weeping buddha

Het symbool voor een eeuwigdurende kringloop.

De Yogiman is ook wel bekend als de Weeping Buddha of Orang Malu. Orang Malu betekent bescheiden mens. Dit is de afbeelding van een man die het leed van de wereld niet meer aan kon zien, die zich geneerde voor alle ellende die er op de wereld heerst. Huilend om het leed van de wereld zat hij voorovergebogen in lotushouding terwijl hij met zijn handen zijn hoofd bedekte. Om deze reden wordt hij ook wel 'Weeping Buddha' genoemd.Zo mediteerde hij voor wereldvrede.


Als je naar de rug van een Yogiman kijkt, dan zie je de vorm van een mensenhart. Dit staat voor energie en levenskracht. Kijk je juist naar de voorkant, dan kun je zijn lachende gezicht zien. De handen zijn tanden, het hoofd is zijn neus en de oren zijn de ogen. Deze staan symbool voor wedergeboorte en goedheid. De zijkant is als een kind in foetushouding, wat staat voor onschuld, reinheid en een nieuw begin.

Er wordt ook gezegd dat wanneer je de Yogiman in de inkomhal met zijn gezicht naar de deur van uw huis plaatst, hij al het kwade buiten houdt. Ook is het volgens de legende goed om dagelijks over de rug van de Yogiman te aaien, omdat hiermee uw zorgen worden weggenomen, uw zelfvertrouwen zal groeien en verlegenheid minder wordt.


Een yogiman wordt handgesneden en is daarom steeds uniek in zijn vorm.
Kan dus steeds een beetje afwijken in omvang.
Een yogiman 15 cm is +- 15 cm hoog en +- 13 à 15 cm breed.

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Laatst bekeken producten