Natuurwinkel Kalijn in Mol
Zoek je product
Zoekterm(en)

Zoeken
Volledig assortiment

Yogiman & Yoko

De Yogiman, ook wel Orang Malu of Weeping Buddha genoemd, vindt zijn oorsprong in Java, Indonesie. Orang Malu betekent bescheiden mens. De legende vertelt over een man zich zo geneerde voor alle ellende die er op de wereld was dat hij een leven van meditatie koos.

Huilend om het leed van de wereld zat hij voorovergebogen in lotushouding terwijl hij met zijn handen zijn hoofd bedekte. Om deze reden wordt hij ook wel 'Weeping Buddha' genoemd.

Toch is hij in zijn hart gelukkig omdat hij vrede en geluk in zichzelf gevonden heeft. Yogiman staat voor: Bescheidenheid, Kracht, Energie en Nieuw leven. Hoe groter het formaat Yogi, hoe beter het detail.

De Yoko vindt zijn oorsprong in Indonesië, waar de houten beelden met de hand uit één stuk hout worden gesneden. De Yoko is een symbool van liefde, troost en samen zijn. Zoals te zien is omarmen zij elkaar innig. Samen beelden ze bescherming en geborgenheid uit.

Het is leuk om een Yoko cadeau te geven aan iemand waar je erg op gesteld bent, iemand die je troost wil bieden, iemand die je liefde wil tonen of gewoon omdat het een mooi beeld is.
Bezig met laden...